image
 |  216 29 Березня 2024 | 14:18

Сказали, скільки бійців ЗСУ потрапили в полон під час виходу з Авдіївки

Під час виходу з Авдіївки на фронті на Донбасі у полон потрапили 25 українських військових.

Збройні сили України докладають зусиль, щоб звільнити з полону українських військових, які прикривали відхід з Авдіївки, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю "Укрінформу".

"У ході цих боїв 25 українських військовослужбовців потрапили у російський полон. Це війна. Російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони, психологічного тиску та поширення паніки серед українців. Хочу сказати солдатам, якщо вони мене почують, їхнім родинам - ми нікого не забули та робимо все, щоб визволити цих військових із ворожого полону", - наголосив він.

Сили оборони України від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямку взяли у полон 95 російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру

Головнокомандувач зауважив, що підрозділи ЗСУ змушені були відійти від Авдіївки, адже ворог мав суттєву перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів. Через постійні бомбардування керованими авіабомбами цілісність оборони українських сил була порушена. Це дало можливість противнику поступово просуватися вперед.

"Негативну роль зіграла недостатня кількість артилерійських боєприпасів, що не дозволяло вести ефективну контрбатарейну боротьбу. Українські війська вийшли з Авдіївки, щоб зберегти життя особового складу. Варто також пам'ятати, що наступ на Авдіївку обернувся для ворога значними втратами. Лише у період з 10 жовтня по 17 лютого на Авдіївському напрямку російські загарбники втратили: 47186 осіб особового складу, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем, п'ять літаків", - зазначив Сирський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити