image
 |  0 22 Жовтня 2020 | 14:22

Скільки часу коронавірус залишається на шкірі

Коронавірус залишається активним на шкірі людини протягом 9 годин.

Патоген, що викликає грип, виживає на шкірі приблизно 1,8 години, йдеться в дослідженні вчених з японського Медичного університету Кіото.

"Дев'ятигодинне виживання SARS-CoV-2 (штам вірусу, який викликає Covid-19) на шкірі людини може збільшити ризик контактної передачі в порівнянні з IAV (вірусом грипу A), тим самим прискорюючи пандемію", — йдеться в повідомленні.

Під час експериментів на шкіру людини наносили по 100 тис. зразків коронавірусу і грипу. Дослідники фіксували час зникнення вірусів зі шкіри. Віруси грипу зникали за 1−2 години, а коронавірус залишався в середньому 9 годин. Вчені використовували шкіру, взяту зі зразків розтину. Живих людей не заражали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець знайшов у Польщі понад 11 тисяч злотих і віддав гроші поліції

І коронавірус, і вірус грипу знищуються при обробці шкіри 80-процентним розчином етанолу. Його використовують у дезінфікуючих засобах для рук.

"Більш тривале виживання SARS-CoV-2 на шкірі збільшує ризик контактної передачі, проте гігієна рук може знизити цей ризик", - йдеться в дослідженні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити