image
 |  2 24 Квітня 2019 | 17:36

Скільки коштує година паркування для водіїв у Луцьку

Сьогодні та вчора інспекторами з паркування здійснюється нагляд за дотриманням водіями ч.1, 2 статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та Правил паркування транспортних засобів у місті Луцьку, затверджених рішенням Луцької міської ради від 28.12.2016 №16/19 зі змінами.

Про це інформує прес-служба Департаменту муніципальної варти ЛМР.

Працюють інспектори на майданчику для платного паркування транспортних засобів по вул. Карпенка-Карого, 1(біля Завокзального ринку), та перевіряють оплату водіями місця для паркування транспортних засобів. Оплата за годину пакування становить 6 грн. Тариф затверджений рішенням виконавчого комітету від 23.02.2017 №90-1. На майданчику для платного паркування транспортних засобів знаходиться паркувальний автомат, де сплативши кошти за місце для паркування транспортного засобу, можна отримати паркувальний талон (фіскальний чек), який дає право на безоплатне паркування транспортного засобу протягом визначеного періоду.

Додатково повідомляємо, що за порушення ч.1 статті 152-1 КУпаП «Порушення правил паркування транспортних засобів, у тому числі неоплата вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування за кожну добу користування» передбачено відповідальність у вигляді штрафу в двадцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення. 

За порушення ч.2 статті 152-1 КУпАП «Паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг (крім випадків, визначених частиною шостою цієї статті), або на місцях, не призначених для паркування відповідних транспортних засобів» передбачена відповідальність у вигляді штрафу в тридцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.

Читайте також: Фермери не зможуть торгувати біля луцького РАГСу

Під неоплатою вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування слід розуміти неоплату вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування транспортних засобів більш як за 10 хвилин користування майданчиком для платного паркування транспортних засобів (крім майданчиків, обладнаних автоматичними в’їзними та виїзними терміналами, на яких оплата відбувається під час виїзду з майданчика).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити