image
 |  248 23 Жовтня 2024 | 14:04

Скільки кримінальних справ на посадовців МСЕК і ВЛК відкрили на Волині

Від початку 2024 року слідчі на Волині розпочали 11 кримінальних проваджень, фігурантами яких є службові особи медико-соціальних експертних комісій (МСЕК), військово-лікарських комісій (ВЛК).

Таку інформацію Суспільне отримало у відповідь на інформаційний запит від Головного управління Нацполіції Волині.

За даними правоохоронців, усі кримінальні провадження були відкриті за фактами зловживання владою чи службовим становищем, або через службове підроблення.

В поліції розповіли, що за результатами досудового розслідування у 9 кримінальних провадженнях службовим особам МСЕК та ВЛК було повідомлено про підозру і обрано запобіжні заходи, матеріали справ скерували до суду. Одне кримінальне провадження слідчі закрили.

Ще в одному кримінальному провадженні проводить досудове розслідування. Йдеться про зловживання владою та службовим становищем службовими особами МСЕК та ВЛК при Терцентрі комплектування і соцпідтримки під час підготовки та внесення відомостей до медичної документації.

Окрім того, у поліції розповіли, що упродовж 2022 — 2024 років правоохоронці зареєстрували 7 повідомлень від громадян через конфліктні ситуації або неправомірні дії працівників МСЕК та ВЛК. Відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за цими повідомленнями не вносилися.

Речниця Нацполіції області Ольга Бузулук сказала, що коментувати на камеру ситуацію із корупцією серед працівників медкомісій на Волині правоохоронці наразі не будуть.

Читайте також: 7-12 тис. доларів за довідки ухилянтам: на Волині викрили учасників схеми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити