image
 |  2 31 Грудня 2020 | 17:54

Скільки працюють у Польщі укpаїнці та поляки?

Українці в 2020 році пропрацювали в Польщі в середньому на 37 годин менше, ніж рік тому. Поляки - тільки на 3 години менше.

Як повідомляє «Yavp.pl» з посиланням на dlahandlu.pl, громадяни України, які тимчасово працюють у Польщі, витрачають більше часу на роботу, ніж поляки.

Українці в 2020 році у середньому пропрацювали 577 робочих годин. За даними групи Progres, це на 277 робочих годин більше, ніж у випадку тимчасово працевлаштованих поляків, які пропрацювали б на тих самих умовах тільки 300 годин. Минулого року ситуація виглядала так: статистичний українець відпрацював у Польщі в середньому 614 робочих годин, а поляк - 303.

Така різниця спостерігається, насамперед, через те, що працівники з Польщі та України мають різні цілі. Для українців це, в першу чергу, шанс заробити грошей. Саме тому вони присвячують більшість свого часу інтенсивній роботі, тим паче в період пандемії з обмеженою кількістю вільних робочих місць.

Через епідемію змінився і підхід українців до роботи в Польщі. Раніше більшість була схильна змінити її, коли щось перестало влаштовувати. Також українці змінювали місце проживання в Польщі, якщо разом із переїздом з’являвся шанс на кращу роботу.

Цезарі Маціолек, віце-президент Grupy Progres повідомив, що зараз громадяни України обережніше ставляться до пропозицій нового працевлаштування. Якщо керівник гарантує їм привабливу зарплату та хороші умови праці, вони не шукатимуть інших можливостей. У ці важкі часи, для них важлива стабільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де у Польщі робитимуть щеплення проти коронавірусу? (Список лікарень)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити