image
 |  4 18 Жовтня 2019 | 23:01

Скільки разів на тиждень слід кохатись, щоб не хворіти

Науково доведено: мiнiмум три статевi акти на тиждень -- найкраща лiкувальнарозминка для серця i судин. Збiльшення кiлькостi серцевих скорочень, стимулює кровообiг i роботу всього органiзму. До речi, чоловiки, котрi вступають у сексуальнi контакти хоча б двiчi на тиждень, рiдше вмирають вiд серцевих порушень, -- пояснює Мирон Журбецький, сексопатолог, андролог, УЗД-спецiалiст, уролог, лiкар другої категорiї.

А прелюдiя повинна становити не менш як двадцять хвилин. Бо, незважаючи на те, що бажання деколи накриває нас моментально i з головою, органiзм готується до злиття повiльнiше. Якщо не поспiшати, то створиться максимально сприятливий гормональний фон. Партнери будуть бiльш розкутими, що добре для вiдновлення нервової системи. Крiм того, розтягнуте задоволення сприятливо впливає на обмiн речовин i насичення мозку киснем.

- З чоловiками i так все зрозумiло. А от яка користь для жiночого здоров'я?

- Передменструальний синдром i критичнi днi можуть бути дуже неприємними в життi жiнки i її близьких. Багато жiнок у цей час тривожнi, у них бувають нервовi зриви i вкрай болючi  вiдчуття, а також загальна слабкiсть. Можна боротися з цим так, як у Японiї, де на деяких пiдприємствах дають жiнкам лiкарнянi на два першi днi менструацiї. А можна вирiшувати цю проблему з допомогою сексу. Оргазм пiдвищує больовий порiг i допомагає впоратися з ПМС.

Якщо ще 50 рокiв тому сексологи не рекомендували статевi акти пiд час менструацiї, то тепер це навiть вважають корисним. Головне, щоб секс був безпечним - тобто в презервативi. Крiм того, секс допомагає скинути зайву вагу. Адже пiд час iнтимної близькостi задiюється дуже багато м'язiв, а калорiї спалюються швидше, нiж на велотренажерi або бiговiй дорiжцi.

- У щоденнiй побутовiй рутинi важко повноцiнно розслабитися i перетворити сексуальне життя з чоловiком на щось неординарне. Особливо пiсля багатьох рокiв шлюбу!

- Я чудово розумiю, про що ви кажете, але вдосконалюватися в сексi вкрай потрiбно! Чим бiльше ми вiдкриваємо для себе нового в цьому задоволеннi, тим здоровiшими будемо. Адже пiд час сексу в органiзмi синтезуються допамiн i серотонiн, якi зазвичай застосовують як антидепресанти. Цi речовини здатнi допомогти подолати хронiчну втому, професiйне вигорання, творчу кризу i життєвий глухий кут. Сiмейним парам я часто рекомендую час вiд часу пробувати в сексi щось нове i несподiване, тодi вони можуть не переживати про свiй шлюб i здоров'я.

- I все-таки, чи можете ви конкретно назвати цифру: скiльки разiв на тиждень треба кохатися, щоб це було корисно для здоров'я?

- Усе залежить вiд мети, яку ви ставите. От, наприклад, я вже сказав, що секс - добрий спосiб позбутися зайвих кiлограмiв. Але ж не варто використовувати свого партнера як тренажер. Тому скажу так: для поступового зменшення ваги, її контролю i стабiлiзацiї досить одного разу на тиждень. А ось у холодну пору року, коли поширення застудних хвороб i грипу досягає максимуму, двiчi на тиждень - просто обов'язково. Саме у такому разi в органiзмi виробляється досить для профiлактики застуди та грипу iмуноглобулiну -- бiлка, що змiцнює iмунну систему. Для захисту ж серцево-судинної системи, як ми з вами згадували на початку розмови, треба тричi на тиждень займатися сексом, щоб стабiлiзувати серцевий ритм, нормалiзувати тиск i знизити ризик iнфаркту й iнсульту. Чотири статевi акти на тиждень потрiбно тим, хто має проблеми зi шкiрою.

Завдяки такому сексуальному режиму в органiзмi стабiлiзується рiвень гормону росту, який безпосередньо впливає на стан шкiри, полiпшуючи регенерацiю клiтин i запобiгаючи розвитку шкiрних хвороб. Зрештою, потреба в сексi, як i в усьому, регулюється особистiсними рисами характеру. Так, оптимiсти для пiдтримки свого статусу повиннi займатися сексом не менш як п'ять разiв на тиждень. У такому разi нагородою стане ще й розвиток креативного мислення i енергетичне пiднесення.

Як не дивно, але iнтелектуали повиннi займатися сексом ще частiше, нiж оптимiсти, - шiсть разiв! Адже саме завдяки такiй частотi любощiв активiзується робота головного мозку,  олiпшуються всi його функцiї. Що ж до щоденних занять сексом, то це можна назвати оптимальним варiантом для людей, якi прагнуть змiцнити нервову систему. Полiпшення настрою, стабiлiзацiя гормонального фону i нормалiзацiя роботи всiх органiв i систем -- результат семиразових занять сексом. 

А ще завдяки сексу пiдвищується самооцiнка! Це корисно i  для здоров'я, i для особистого життя, i для кар'єри!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити