image
 |  0 19 Березня 2019 | 12:57

Скільки українців не прочитали жодної книжки?

Впродовж останнього року 60% дорослих українців не прочитали жодної книжки – ні електронної, ні друкованої.

Також вони ні разу не ходили в бібліотеку чи книгарню, - про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Майже чверть українців (23%) відвідали бібліотеку або книгарню хоча б один раз упродовж останнього року. Не відвідували бібліотеку або книгарню, але читали книжку - 13% опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська агресія як прикриття для української влади

За результатами дослідження, бібліотеки та книгарні частіше відвідують молоді люди з вищим рівнем освіти і ті, які проживають у більших населених пунктах .

Майже половина українців протягом року не відвідала жодної культурної події. 79% учасників соцопитування зазначили, що хотіли б ходити на культурні заходи, але їм не вистачає часу або грошей.

В опитуванні брали участь 2026 осіб у 109 населених пунктах України (окрім Криму та окупованих територій Донеччини та Луганщини). Опитування репрезентативне для населення України віком 18 років і старше, що не проходить військову службу і не перебуває у в'язницях або медичних закладах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити