image
 |  2 11 Грудня 2018 | 16:18

Скільки українців не вважають агресією РФ напад у Керченській протоці?

Кожен п'ятий українець не вважає, що Росія вчинила акт військової агресії в Керченській протоці. Про це говорять результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

22% українців не вважають, що Росія вчинила акт військової агресії в Керченській протоці, захопивши українські кораблі та моряків. Протилежної думки дотримуються 58% опитаних, ще 20% не визначилися.

При цьому рішення про введення воєнного стану підтримують лише третина українців, проти - майже 60%.

Згодні з рішенням переважно мешканці західної (44%) і центральної (39%) України, менше - на півдні (24%), найменше - на сході (14%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи від «Свободи» вимагають оприлюднити дані всіх, хто веде бізнесову діяльність з країною-агресором

Водночас 69% опитаних вважають введення воєнного стану запізнілим рішенням. Переважно вони кажуть, що його потрібно було вводити ще 2014-го після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі.

Майже дві третини українців допускають, що президент Петро Порошенко хотів ввести воєнний стан на 60 днів із метою перенесення президентських виборів.

Також 60% опитаних є прихильниками думки, що введення воєнного стану приверне увагу світової громадськості до конфлікту в Україні, а що рішення сприятиме впровадженню додаткових міжнародних санкцій проти Росії - 55%.

Крім того, 31% українців вважають, що введення воєнного стану допоможе поліпшити обороноздатність країни.

22% респондентів припустили, що ймовірність наземного повномасштабного військового вторгнення Росії висока, 29% - середня, 17% - низька. Кожен п'ятий вважає, що немає жодної загрози, кожен десятий не визначився.

Опитування проводилося з 4 до 10 грудня. Опитали 2 тис. осіб методом формалізованого інтерв'ю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити