image
 |  0 19 Жовтня 2021 | 13:29

Скільки зароблять Pfizer і Moderna на вакцинах 2022 року

Компанії BioNTech/Pfizer і Moderna домінуватимуть на ринку вакцин проти Covid-19 наступного року. Вони зароблять на них $93,2 млрд, що майже вдвічі більше, ніж 2021 року.

Такі прогнози дає компанія Airfinity. Ці дві фірми контролюватимуть три чверті світового ринку вакцин проти коронавірусу 2022-го. Окрім Китаю. Про це пише Financial Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського хочуть підвищити мінімальні ціни на алкоголь

Конкуренти AstraZeneca, Johnson&Johnson, російський "Спутник V" і Novavax становлять решту ринку. Загальна вартість ринку вакцин проти коронавірусу, за прогнозами, виросте 2022 року вдвічі - до $124 млрд.

Згідно з Airfinity, BioNTech/Pfizer має намір продати вакцини проти Covid-19 на суму $54,5 млрд, а Moderna - на $38,7 млрд. Це набагато вище оцінок аналітиків у $23,6 млрд і $20 млрд, які були раніше.

Дані Airfinity показують, що 64% ​​виторгу Pfizer припадатиме на країни з високим рівнем доходів, а в Moderna на багаті країни припадатиме три чверті доходів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити