image
 |  0 22 Лютого 2021 | 08:16

Повідомили, скільки земель на Волині передали в територіальні громади

У зв'язку з територіальною реформою відбувається перерозподіл земель. В управлінні Держгеокадастру якнайшвидше мають підготувати документи для передачі землі у власність новостворених територіальних громад, - повідомляють в облдержадміністрації.

Зі слів начальника управління Держгеокадастру у Волинській області Володимира Боярчука, на сьогодні в територіальні громади передали 77 тисяч 400 гектарів земель. Щодня в середньому передається 200-300 га землі. У найближчому майбутньому планують передати ще до 10-ти тисяч гектарів.

Ряд рішень, які приймає керівництво управління Держгеокадастру у Волинській області, мають бути законними та не повинні призводити втрати до місцевих бюджетів, - нагадав заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко.

Як нагадує Суспільне, 15 грудня близько 30 ветеранів російсько-української війни зібралися біля будівлі Волинського управління Держгеокадастру. Вимагали пояснень, чи зможуть військові та члени родин загиблих тепер отримати земельні наділи, на які мають право. Тоді Володимир Боярчук пояснив учасникам АТО, що віднині землею розпоряджаються територіальні громади, а Держгеокадастр лише оформляє документи на передачу землі - громадам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку власникам проблемної зупинки відмовили в земельних питаннях

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити