image
 |  11 19 Травня 2021 | 08:48

Склали рейтинг пам'яток «Великої реставрації»: скільки об’єктів фінансуватимуть на Волині?

Міністерство культури та інформаційної політики оголосило перелік із 109 об’єктів із урахуванням рейтингу, що взяли участь у відборі в рамках проекту "Велика Реставрація". Серед них є і декілька об’єктів з Волині.

Про це йдеться в повідомленні МКІП.

До переліку входять проекти з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, у тому числі замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів.

У першому відборі взяли участь 211 проектів. До програми допущено 109 проєктів. Їх перелік сформований із урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів, а також середньою оцінкою проекта (першими у переліку зазначені проекти, які набрали найбільшу суму балів).

Зауважимо, що максимальний бал рейтингу – 57,17 бала, мінімальний – 30,17 бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Так звучить Луцьк!»: коли і де відбудеться унікальний захід?

До рейтингу 109 проєктів потрапили такі об’єкти з Волині:

10 місце в рейтингу – Волинська обласна державна адміністрація: проєкт "Реставрація Луцького Верхнього замку пам’ятки архітектури національного значення охоронний номер 75 м. Луцьк, вул. Кафедральна, 1а" – 55,80 бала;

40 місце – Волинська обласна державна адміністрація: проєкт "Реставрація, пристосування, музеєфікація пам’ятки архітектури місцевого значення «Будинок Косачів», охоронний номер 9-Вл, м. Луцьк, вул. Драгоманова, 23" – 54,00 бала;

Безпосередній стосунок до Волині має і ще один об'єкт, який у рейтингу посів 89 місце. Це проєкт Національного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви" – "Реставрація живопису І. Їжакевича на фасаді церкви св. Георгія 1914 р., пам'ятки архітектури національного значення (ох. № 1529/1) – 48,50 бала.

У Мінкульті вказують, що наказ із затвердженим переліком об’єктів зі списку, які будуть першочергово реалізовані в рамках проэкту "Велика Реставрація", найближчим часом буде опубліковано на офіційному веб-сайті МКІП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларацію голови Володимир-Волинської РДА, ексрегіонала Юрія Лобача перевіряє НАЗК

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити