image
 |  2 27 Березня 2019 | 18:29

Skoda відмовилася будувати новий завод в Україні

Skoda Auto відмовилася будувати свій новий мультибрендовий завод в Україні, натомість почала розгляд інших майданчиків для цього у Східній і Південно-Східній Європі. Наявний в Україні завод “Єврокар” продовжить свою роботу.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Представники “Єврокару” повідомляють, що дочірня компанія Volkswagen Group провела ретельний аналіз із вивчення потенційного місця для будівництва нового мультибрендового заводу та скоротила вибір до чотирьох країн Східної та Південно-Східної Європи, при цьому України серед них немає. В найближчі місяці має бути прийняте остаточне рішення щодо нового майданчика.

Зазначимо, що представник Skoda Auto відвідував Україну 2017 року. Під час його зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом був сформований ряд побажань щодо української для розгляду України як зовнішнього виробничого майданчика для Skoda.

Але за цей час Україна так і не змогла запропонувати умови, здатні залучити потенційного інвестора.

Так, у країні досі не працюють митні і податкові стимули для діяльності індустріальних парків, не працює 15-річна стратегія розвитку ринку електромобілів, не розглянуті законопроекти для підтримки виробництва електромобілів, які внесені в порядок ще на початку року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася вартість алкоголю за 5 років?

На тлі цього в Україні активно лібералізується ввезення вживаних авто, заганяючи авторинок у тінь. При цьому легальному бізнесу пред’являють завищені вимоги.

“На жаль, Україна не витримала конкуренції в боротьбі за великого інвестора. Можна сказати, що вона навіть не вступала в боротьбу за 1,4 млрд євро інвестицій, 5 тис. нових робочих місць і можливість виробництва 300 тис автомобілів на рік із рівнем експорту 4,5 млрд євро”, — резюмували в “Єврокарі”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити