image
 |  2 11 Листопада 2019 | 22:53

«Слуга народу» хоче відкликати нардепів-мажоритарників

У фракції "Слуга народу" напрацьовують концепт законопроєкту про можливість відкликання народного депутата-мажоритарника і проводять консультації з юристами.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Він (законопроєкт - ред.) на стадії напрацювання концепту. Ми обговорюємо можливість відкликання депутата-мажоритарника через висловлювання недовіри з боку виборців", - сказав Арахамія.

На уточнення, який механізм відкликання планують передбачити в законопроєкті, він навів приклад Польщі, де будь-яка людина, яка каже, що голосувала за певного депутата і не довіряє йому, може почати збір підписів щодо недовіри до цього депутата.

"Потім повинен бути суттєвий відсоток цих людей, які підтримують це питання і далі якась процедура відкликання. Але зараз ідуть консультації з юристами - чи конституційно це взагалі, чи не конституційно. Тому що будуть марні зусилля, якщо ми щось напрацюємо, проголосуємо, а потім Конституційний Суд це поверне як неконстиуційну норму", - зазначив Арахамія.

Депутат зауважив, що наразі немає зараз ніяких дедлайнів щодо напрацювання цього законопроєкту і немає конкретного плану щодо цього.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет ВР з питань антикорупційної політики відклав розгляд законопроєкту щодо вдосконалення правового регулювання питання входження народних депутатів України, обраних від політичних партій, до складу депутатських фракцій цих політичних партій.

Законопроєктом №1038 пропонувалося внести зміни до закону "Про статус народного депутата України", доповнивши статтю 4 пунктом 7, статтю 5 частиною четвертою, та виклавши статтю 13 в новій редакції, за якими народний депутат, обраний від політичної партії, зобов’язаний увійти до складу депутатської фракції цієї політичної партії. Передбачається, що закон у разі його ухвалення набере чинності з 31 серпня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посміхався і махав: нардеп Тищенко знову став зіркою інтернету

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити