image
 |  4 21 Листопада 2019 | 12:34

«Слуга народу» потрапив у скандал через судимість за зґвалтування: що відомо

Народний депутат України з фракції "Слуга народу" Роман Іванісов був засуджений до позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої.

Про це повідомив нардеп VIII скликання Ігор Мосійчук і показав фото документів, які підтверджують цей факт. Відповідний допис з'явився в Telegram.

"Народний депутат від "слуг народу", обраний по 153 в о (м.Рівне, Рівненський р-н), Роман Іванісов в 90-х був засуджений і відбував покарання за зґвалтування неповнолітньої!" - йдеться в повідомленні.

ЗМІ завдяки джерелам в правоохоронних органах з'ясували, що Іванісов був затриманий 14 вересня 1995 року працівниками Куйбишевського райвідділу міліції Запорізької області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) та ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) Кримінального кодексу України. 21 березня 1996 року Іванісов був засуджений до 3 років 6 місяців позбавлення волі, з яких відбув 2 роки 6 місяців у виправних колоніях загального режиму.

Сам Іванісов відкидає звинувачення і навіть опублікував на своїй сторінці в Facebook фотокопію довідки про відсутність судимості.

Водночас генеральний прокурор Руслан Рябошапка на брифінгу підтвердив, що Іванісов знаходився в місцях позбавлення волі.

"Перевірку було здійснено. Не Генеральною прокуратурою, а відповідними органами, ті факти, про які ви говорили вони підтвердилися. Його судимість погашено, тому вважається, що людина не судима на даний момент", - зазначив він.

У свою чергу голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія має намір підняти питання про зупинення членства Іванісова в партії. Також Арахамія анонсував у четвер, о 12:00, брифінг з цього питання.

"Як лідер фракції, я вважаю, що йому потрібно призупинити членство в партії "Слуга народу" і фракції на час проведення всебічної перевірки та з'ясування всіх обставин даного інциденту. В разі спростування цієї інформації відповідне перебування у фракції буде відновлено", - заявив він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити