image
 |  0 22 Грудня 2021 | 17:12

«Слуга народу» потрапив у скандал з копами: деталі (ВІДЕО)

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Галушко нецензурно спілкувався з поліцейськими, які зупинили за порушення ПДР водія і авто, що возять цього нардепа.

Відповідне відео було надане "Українській правді" поліцейськими.

За даними джерел УП, інцидент стався 18 грудня 2020 року. Поліцейські зупинили авто в центрі Києва за порушення правил дорожнього руху – перетин подвійної смуги - приблизно о 4 ранку.

Нардеп Галушко приїхав "виручати" свого водія і довго, нецензурно висловлюючись, пояснював, правоохоронцям, що це авто народного депутата і вони, мовляв, не мали права його спиняти. Поліцейські зауважили, що на авто не написано, що воно належить нардепу, а також, що до того ж нардепи не мають дипломатичного імунітету.

На відео Галушко звинувачує правоохоронців у провокації, скаржиться, що його "висмикнули з-за столу", і обзиває поліцейських "дебілами".

Як з'ясовується в процесі розмови (підтверджується декларацією нардепа –ред.), вищезгадане авто Toyota Land Cruiser перебуває у власності матері депутата.

Примітно, що 42-річний Галушко – член комітету з правоохоронної діяльності, випускник Національної академії внутрішніх справ.

Згодом, фракція політичної партії "Слуга народу" засудила дії народного депутата Миколи Галушка, який негідно повівся з правоохоронцями та просить вибачення в поліції.

Ексглава МВС Арсен Аваков каже, що обговорював поведінку нардепа Миколи Галушка з головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією та його колегою Денисом Монастирським рік тому, і епізод, який став надбанням громадськості зараз, не єдиний.

"З приводу відео народного депутата від фракції Слуга народу Миколи Галушка, оприлюдненого сьогодні у ЗМІ:

Насамперед я вітаю представників фракції СН, які негайно оприлюднили свою позицію щодо неприйнятності такої поведінки народного депутата щодо поліцейських. Дуже правильно та добре!

Дуже розраховую, що всі останні інциденти, які мали місце з депутатами як від партії СН, так і іншими, оприлюднені та неоприлюднені, які набули розголосу і не набули розголосу – будуть повторюватися все рідше і рідше.

Те, що рядові поліцейські перестали терпіти подібні інциденти і оприлюднюють через журналістів факти "приємного" спілкування з депутатами на дорогах, насамперед свідчить про тенденцію неприйняття як поліцією, так і суспільства в цілому, подібного нехтування законом та неприйнятної поведінки. Сподіваюся, що всі в нашій країні, і в першу чергу, у владних структурах, зроблять правильний висновок: всякому терпінню приходить кінець!"

Аваков зазначає, що інцидент, який стався рік тому, і про який стало відомо зараз, не єдиний із депутатом Галушком, були й інші епізоди.

Ексміністр каже, що за фактом цього випадку мав бесіду не з нардепом, а з головою фракції СН Давдом Арахамією та з депутатом Монастирським, який на той час очолював комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради, членом якого є депутат Галушко.

За словами політика, йшлося про неприйнятність такої поведінки депутата. І обидва колеги погодилися, що це був потворний інцидент, і обидва вони мали відповідну розмову з Галушком.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити