image
 |  2 12 Червня 2020 | 23:35

«Слуга народу» з Волині «кинув» колег і не з’явився до шахтарів через страх за своє життя, — Волинець

На сайті Президента добирає голоси петиція про відсторонення Андрія Геруса з посади голови енергетичного комітету Верховної Радли України.

Про це УНН повідомив народний депутат, голова профспілок шахтарів Михайло Волинець.

Терпець шахтарів увірвався, - каже Волинець.

По-перше, Герус не з’явився до них під час вчорашнього виїзного засідання на Донеччині, по-друге, він, лобіюючи інтереси Ігоря Коломойського, завів в Україну російську електроенергію.

“Герус, лобіюючи інтереси Коломойського, завів російську електроенергію на український ринок. Він вніс зміни до ЗУ “Про ринок електроенергії” - це поправка номер 8, нагло вніс, використав своє службове становище і обманув народних депутатів, своїх колег від “Слуги народу”. Вчора при зустрічі із шахтарями у місті Добропілля Юрій Камельчук, народний депутат, сказав, що нас обманули, ми лохонулися”, - розповідає Волинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп з Волині пролобіював імпорт електроенергії з країни-агресора

Тепер, коли шахтарі обурені – він не з’являється до них через страх за своє життя, продовжує нардеп. 

“Він не мені, а нашим колегам казав, що він турбується, що йому не буде забезпечена власна безпека. Хоча організатором такої поїздки був Максим Єфімов, людина впливова на Донбасі. Він же є членом нашого комітету. І Вікторія Гриб, яка має серйозний вплив на шахтарів, вони їй довіряють, бо вона багато як нардеп допомагає шахтарям”, - зазначив Волинець.

Подальшої комунікації з Герусом не буде, - додає він. 

“Вже не можливо з ним нормально працювати. Шахтарі державних шахт в селі Добропілля зареєстрували петицію на сайті Президента, і там вже йде до фінішу. Назва петиції: Врятуймо вугільну галузь - виженемо Геруса”. Яка ще комунікація може бути після цього?” - резюмує Волинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через підконтрольне «Слузі народу» з Волині керівництво з енергоринку України «вимили» 20 мільярдів

Нагадаємо, імпорт електроенергії з Росії та Білорусі за двосторонніми договорами став можливим восени 2019 року — після схвалення парламентом необхідних нормативних змін. У пресі їх охрестили “правками Геруса” (Андрій Герус — глава комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг). Голосування в ВР відбувалося 18 вересня, а вже з 1 жовтня російську електроенергію почала імпортувати компанія “Юнайтед Енерджі”, пов’язана з Ігорем Коломойським.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити