image
 |  4 9 Березня 2023 | 21:19

"Слуги народу" хочуть обкласти акцизом солодку воду

"Слуги народу" придумали новий податок для українців: хочуть обкласти акцизом солодку воду.

Про це пише ВолиньUA.

Депутати від партії "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді проєкт закону про запровадження акцизу на напої (https://biz.censor.net/n3404722) з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин.

З 1 січня 2024 року акциз на такі напої планується встановити у розмірі 0,1 євро (близько 4 гривень) за 1 літр, бо такі ж ставки оподаткування застосовуються у Польщі.

Завдяки цьому автори законопроєкту сподіваються додатково зібрати до державного бюджету від 5,1 млрд до 7,8 млрд грн на рік, а також зменшити вживання солодких напоїв на 21%, стимулюючи українців переходити на здоровішу альтернативу (воду).

Половину зібраних коштів планують спрямувати на фінансування програм профілактики та лікування захворювань, які виникають від регулярного вживання солодких газованих напоїв. Ще 50% пропонують спрямували на програму дитячого харчування в школах, яку ініціювала Олена Зеленська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити