image
 |  4 24 Червня 2021 | 21:20

«Слуги народу» очолили рейтинги авторів корупційних законопроектів

Народні депутати від «Слуги народу» зайняли перші 14 місць у рейтингу за кількістю поданих законопроєктів, які містять корупціогенні фактори. На 15-й позиції знаходиться премєр-міністр Денис Шмигаль.

Про це повідомляють «НАШІ ГРОШІ».

Рейтинг склав Інститут законодавчих ідей.

Перші місця зайняли депутати від правлячої партії Гетманцев (очільник рейтингу з 30 корупційними законопроектами), Мотовиловець, Наталуха, Бакумов, Клочко, Медяник, Корнієнко, Жмеринецький, Ковальчук, Третякова, Арахамія, Любота, Підласа, Безугла. Після них йде голова уряду Шмигаль, представники «Голосу» Рущишин та Железняк. У третьому десятку також є представники фракцій «За майбутнє», «Довіра» та «ОПЗЖ».

Основним критерієм рейтингу є кількість корупційних законопроєктів. Однак, зважаючи на те, що фракції/групи мають різну кількість представників у парламенті, а відповідно, продукують різну кількість законопроєктів, автори рейтингу також оприлюднили якісний показник- відсоток корупційних законопроєктів депутата, від загальної кількості поданих ним законопроєктів.

Його очолив Андрій Іванчук («Довіра») з показником 73% – тобто 7 з його 11 законопроектів мали корупційні ризики.

В основу рейтингу покладено аналіз законопроектів, які були включені до порядку денного Комітету ВР з питань антикорупційної політики з 2019 року. Всього експерти ІЗІ проаналізовали 2278 законопроектів. З них корупційні ризики визначили у 257.

Керівником Інституту законодавчих ідей є Мартина Богуславець. Інститут створював та брав участь у презентації дослідження Єгор Соболєв, який у Верховній Раді попереднього скликання очолював Комітет з питань запобігання та протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського хочуть обкласти житло новим податком: чи подорожчають квартири на 20%?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити