image
 |  2 10 Січня 2020 | 15:09

«Слуги народу» підняли зарплату вчителям на 9%, але скасують надбавки за вислугу років, перевірку зошитів і класне керівництво

Уряд "слуг народу" у 2020 році продовжать реформувати школу, а також планує взятися за вищі навчальні заклади.

Що буде з українською освітою нового 2020 року, дізнавався сайт "Сегодня".

Учителям підвищать зарплати на 9%. Підвищення зарплат на 20% отримають педагоги, які пройшли сертифікацію 2019 року. У бюджеті також виділили кошти на щорічну грошову підтримку для молодих учителів. Молоді вчителі зі стажем до 10 років отримають виплату в розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року – майже 21 тис. грн. В цілому передбачається, що таку додаткову виплату отримають 73,9 тис. педагогів.

Разом із тим, учителям можуть скасувати надбавки за вислугу років, перевірку зошитів і класне керівництво, а робочий день зробити 8-годинним. Про це йдеться у проекті закону №0901, ухваленому в першому читанні. Автори проекту вважають, що такі надбавки заважають розвиватися вчителям. Також у проекті пропонується збільшити зарплату вчителя до чотирьох прожиткових мінімумів до 2023 року, а в перспективі – до трьох мінімальних зарплат.

Читайте також: Уряд «слуг народу» вирішив не фінансувати надбавку за престижність праці вчителям

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити