image
 |  0 19 Листопада 2019 | 16:43

«Слуги народу» вирішили дозволити дітям «змінювати батьків»: що це означає?

Народні депутати від “Слуги народу” мають намір дозволити українцям міняти по батькові.

Про це йдеться в проекті закону №2450 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права фізичної особи на зміну по батькові”.

Повідомляється, що депутати з президентської фракції пропонують особам, які досягли 16 років, отримати право змінювати не тільки прізвище та ім’я, а й по батькові.

У законопроекті наголошується, що особи, які досягли чотирнадцяти років, мають право змінити своє прізвище та (або) власне ім’я і (або) по батькові за згодою батьків/піклувальника.

Читайте також: Немає можливості знизити ціну: Кабмін ухвалив зміни щодо тарифів на тепло

Автори документа пояснюють, що чинне законодавство України досить вільно дозволяє фізичній особі змінювати ім’я або прізвище. Однак на відміну від можливості змінити власне ім’я та прізвище, чинне законодавство прямо не передбачає право особи змінювати на свій розсуд своє по батькові, чим порушує вимоги статей Конституції України.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект розроблений з метою виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі “Гарнага проти України”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити