image
 |  4 10 Грудня 2019 | 23:38

«Слуги народу» внесли в Раду законопроєкт, який пролонгує особливий статус Донбасу

Народні депутати "Слуги народу" зареєстрували у Верховній Раді проєкт, який має продовжити дію закону про особливий статус Донбасу на один рік.

Джерело: Олександр Корнієнко в коментарі "Українській правді", законопроєкт №2569

Деталі: Проєкт закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" зареєстрований 10 грудня на сайті Верховної Ради.

Ініціатори – лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та голова партії Олександр Корнієнко.

Корнієнко підтвердив УП, що законопроєкт стосується продовження дії закону про особливий статус Донбасу до кінця 2020 року.

Що передувало: Президент Володимир Зеленський 3 жовтня заявив, що буде розроблено новий закон про особливий статус.

Водночас, у тексті комюніке за результатами Нормандської зустрічі в Парижі 9 грудня, вказано, що "сторони зацікавлені у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуга народу» хоче скасувати закон про українську мову

Нагадуємо, що в кінці 2019 року припиняє дію закон України про особливий статус Донбасу, який набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. 4 жовтня 2018 року Верховна Рада його продовжила ще на рік.

Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набуває чинності тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити