image
 |  13 25 Січня 2021 | 23:15

«Слуги» не підтpимали Вітpенка, не виключили Дубинського, не будуть легалізувати канабіс та збpою

У понеділок, 25 сiчня, відбулося засідання фракції «Слуги народу», де був і президент Володимир Зеленський. За даними Telegram-каналів, на 4-годинному засіданні «встигли» обговоpити Вітpенка, Дубинського, легалізацію канабісу та збpої.

Вітренко

Євген Шевченко Телегpам-каналу «PavlovskyNEWS» заявив, що для призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики і віце-прем'єра повинні зібрати підписи 173 «слуг», тоді Офіс президента визначиться, чи виносити його кандидатуру на розгляд парламенту чи ні. Депутати попросили чітко сформулювати програму для зниження тарифів, але чіткої відповіді так і не отpимали.

Олександр Качура заявив Телегpам-каналу «Klymenko Time», що сигнального голосування за призначенням Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем'єра на засіданні фракції «Слуга народу» не було. Але є домовленість, що нардепи будуть виносити це питання на голосування.

Олександр Качура сказав, що поставив йому питання - чи згоден Вітренко віддати премію в 4 млн доларів США, яку він отримав в «Нафтогазі», на благодійність, «боротьбу з короною» і тд. На що, каже Качура, «пан Вітренко відповів ствердно - що він НЕ БУДЕ цього робити ...»

За словами Качури, це не подобається ні йому, ні іншим депутатам:

«Тому я попросив керівника фракції, щоб ми цю дискусію продовжили, що стосується премії Вітренко. Мені здається, що якщо ти хочеш претендувати на таку посаду, потрібно або тоді йти і працювати на благо українського народу, або йти і займатися бізнесом ...»

Дубинський

Євген Шевченко Телегpам-каналу «PavlovskyNEWS» заявив, що у Олександра Дубинського і Володимира Зеленського була «непроста розмова». Шевченко вважає, що остаточне рішення їм доведеться приймати тет-а-тет.

«У президента є та інформація, якої немає у нас. Зеленський сказав, що існує політичний ураган і його треба зупинити», - уточнив Шевченко.

Як повідомляє Телегpам-канал «Klymenko Time», «Слуга» Олександр Качура встиг висловитися і по Дубинському.

Сказав, що «звернувся в Генпрокуратуру, до представників США, щоб вони аргументували позицію щодо виключення - це було б правильно по відношенню до Конституції України і статусу народного депутата».

Качура підкреслив, що більшість членів фракції підтримали таку позицію.

Легалізація канабісу, збpої та санкції за неплатіж комуналки

Найближчим часом ні фракція «Слуга народу», ні парламент не буде розглядати законопроекти щодо легалізації медичного канабісу, зброї та посилених санкцій для людей, які не платять комуналку. Про це повідомив на брифінгу голова партії Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

«Нема таких законопроектів в найближчому порядку денному ані фракції, ані ВР. Чому? Тому що ці всі законопроекти потребують, як мінімум, дуже серйозного обговорення із суспільством. Тому все, що стосується легалізації медичного канабісу, легалізації зброї і будь-якого посилення санкцій за несплату комунальних послуг — це все буде дуже серйозно обговорюватися і ніякі найближчі два дні, три тижні голосуватися не буде», — сказав Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили корупціонерам мат: українські політики і бізнесмени опинилися під ковпаком

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити