image
 |  4 5 Січня 2021 | 09:53

«Слухаємо українську»: в одному з волинських вишів започаткували мультимедійний проєкт (ВІДЕО)

Викладачі та студенти кафедри української літератури Волинського національного університету імені Лесі Українки започаткували мультимедійний проєкт «Слухаємо українську».

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Проєкт створений задля популяризації української літератури, озвучення художніх текстів, збільшення україномовного контенту на просторах інтернету.

Художню аудіо- та відеочитку творів української літератури, листів, щоденників українських письменників здійснюють студенти-філологи та викладачі. Започаткувала проєкт викладачка кафедри – Олена Маланій.

До 150-річного ювілею Лесі Українки, який відзначатимемо 25 лютого, начитаний уривок з листа Лесі Українки до матері від 28 грудня 1901 року. У ньому Леся Українка писала про Різдво в Італії, лист до мами із Сан-Ремо.

Озвучуватимуть твори до ювілеїв відомих українських письменників та культурних діячів. Зокрема, до 155-річчя від дня народження Модеста Левицького, 150-річчя від дня народження Василя Стефаника, Агатангела Кримського, Миколи Вороного, 145-річчя від дня народження Спиридона Черкасенка та 140-річчя від дня народження Степана Чарнецького та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбудуться pіздвяні богослужіння у соборі Святої Трійці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити