image
 |  2 25 Листопада 2021 | 13:54

Служба автомобільних доріг Волині хотіла незаконно використати 94 мільйони «Великого будівництва»

За втручання прокуратури на Волині попереджено нераціональне використання 94 млн грн, виділених для реалізації програми «Велике будівництво».

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Господарський суд Волинської області задоволив позов Волинської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби, визнав недійсними низку рішень тендерного комітету Служби автомобільних доріг у Волинській області та договір закупівлі робіт із капітального ремонту автомобільної дороги державного значення на суму 94 мільйони гривень.

Прокурори виявили, а орган державного контролю підтвердив, що розпорядник бюджетних коштів при проведенні закупівлі безпідставно відхилив найбільш економічно вигідну, дешевшу на майже 6 млн грн, пропозицію іншого учасника торгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пів року після обвалу міст через Західний Буг далекий до завершення

За результатами розгляду справи суд погодився із доводами прокурорів та визнав недійсним договір, укладений із переможцем, пропозиція якого, до того ж, не відповідала вимогам тендерної документації.

Таким чином вдалося попередити нераціональне та неефективне використання державних коштів, виділених на ремонт та утримання автомобільних доріг на території Волинської області, що є складовою реалізації ініційованої Президентом України державної програми «Велике будівництво».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити