image
 |  2 9 Липня 2023 | 21:14

Служив у Луцьку: звання Героя України удостоєний Євген Лисенко

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордену «Золота Зірка» (посмертно) військовому льотчику Євгену Лисенку з Севастопольської бригади тактичної авіації, яка дислокувалася в Луцьку. Євген тоді не катапультувався, а відвів свій літак від сіл, над якими проходив бій, тим самим пожертвувавши своїм життям заради порятунку людей.

Указ датований 8-им липня 2023 року, опублікований на сайті президента, - пише ВолиньPost.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Лисенку Євгену Вадимовичу – майору (посмертно)», – йдеться в указі.

Нагадаємо, льотчик майор Євген Лисенко загинув у повітряному бою під Житомиром. Він керував винищувачем МіГ-29 і в протистоянні з двома російськими літаками устиг збити один з них, але загинув від ворожих систем ППО. Пілот міг катапультуватися, але спрямував свій літак у поле на околиці села, подалі від осель людей.

"У свої 27 років Женя вже був льотчиком-інструктором. Йому зовсім мало лишалось польотів до присвоєння кваліфікації льотчика 1-го класу", - згадує свого друга військовий побратим і однокурсник Олексій.

У Євгена залишилися дружина та двоє маленьких дітей.

Поховали Героя у рідному селі Ротмистрівка на Черкащині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагічна звістка: у шпиталі помер військовий з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити