image
 |  7 27 Січня 2023 | 09:54

Смертельна аварія у Луцьку за участі неповнолітнього: підліток проведе понад 7 років за гратами

Неповнолітній лучанин Дмитро Рудюк, який в'їхав у натовп на проспекті Соборності, отримав 7 років та 6 місяців за ґратами.

Про це у коментарі ВолиньPost розповіла речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Вирок виніс Луцький міськрайонний суд сьогодні, 26 січня.

Внаслідок ДТП шестеро людей отримали тілесні ушкодження: у реанімаційному відділенні перебувала лучанка, її син потрапив в обласну дитячу лікарню; ще чотири жінки отримали забої та переломи, однак після надання медичної допомоги не госпіталізовувались. 2 січня 2022 року лучанка Олена Коломійчук, яку збив Рудюк, померла в лікарні.

Окрім аварії, Рудюку інкримінували вчинення розбою. Неповнолітній, застосувавши балончик із сльозогінним газом, відібрав iPhone у потерпілого.

За ці злочини він відбуватиме покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо: 10 лютого Луцький міськрайонний суд вирішив взяти під варту 16-річного Дмитра Рудюка, який влетів у натовп на Соборності. До цього часу 16-річний винуватець ДТП перебував під цілодобовим домашнім арештом.

Аварія сталася 12 грудня близько 14 години на проспекті Соборності у Луцьку. Дмитро Рудюк на автомобілі Renault Megane, тікаючи від патрульних разом з друзями, влетів у людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора, після чого врізався у дерево. Після зіткнення неповнолітні керманич і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські з громадянами.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шестеро людей: у реанімацію потрапила 39-річна лучанка Олена Коломійчук, в лікарні опинився і її 5-річний син, ще четверо жінок отримали забої та переломи й після надання медичної допомоги не госпіталізувались. 5-річний хлопчик невдовзі одужав і його виписали з лікарні, а його мама, на жаль, померла в лікарні у ніч на 2 січня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити