image
 |  0 4 Жовтня 2023 | 11:22

Смертельна аварія у Венеції: серед загиблих є українці

Серед 21 загиблого у результаті падіння автобуса з естакади у Венеції ідентифікували щонайменше 5 українців та одного німця, повідомляють ЗМІ.

Про це пише Reuters та BBC з посиланням на префекта Венеції Мікеле Ді Барі.

Серед загиблих також є громадяни Франції та Хорватії. Крім того, мер Венеції сказав журналістам, що серед загиблих − чотири дитини. Загинув і водій-італієць.

Щонайменше 18 людей дістали поранення, п'ятеро з них − серйозні. Зокрема, двоє важко постраждалих – громадяни України: 50-річна жінка з серйозними опіками і травмами різних частин тіла та 4-річна дівчинка. Дитину доставили до Падуї в реанімацію.

За попередніми даними, автобус був орендований для перевезення туристів між Венецією і кемпінгом в сусідньому районі Маргера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, яка ймовірність атаки по Україні з території білорусі

Інцидент стався близько 19:45 3 жовтня. За деякими даними, автобус працював на метані, впав на лінії електропередач і загорівся.

Згодом, українське МЗС підтвердили, що українські громадяни є серед жертв аварії автобуса, яка сталась 3 жовтня у районі Венеції Местре.

"Наразі відомо про п'ятьох загиблих українців, ще троє травмовані. Зараз їм надається необхідна медична допомога в лікарні. За наявною інформацією, туристичний автобус із 40 пасажирами зірвався з естакади та впав з висоти близько 30 метрів ", - повідомив речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

За його словами, українське посольство в Римі та генеральне консульство в Мілані вже вирішують питання, пов’язані з цією дорожньо-транспортною пригодою.

Зокрема, українські консули взаємодіють із італійськими правоохоронцями в контексті з’ясування усіх обставин ДТП, тримають на контролі лікування українських громадян та встановлюють зв’язок із родичами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити