image
 |  0 10 Жовтня 2019 | 18:36

Смертельний вирок: засудили волинянина з тяжкою формою туберкульозу

У Волинському апеляційному суді чоловіка з тяжкою формою туберкульозу засудили на 7 років позбавлення волі.

Підсудний заявив, що він й так фактично помирає – і цей вирок буде пожиттєвим. До слова, підсудний сам наполягав оприлюднити його діагноз та обставини, у яких він перебуває.

На судове засідання і обвинувачений, і його адвокат прийшли у медичних масках, адже в обвинуваченого відкрита форма туберкульозу, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Чоловік каже, що його стан – критичний, а причиною стала відсутність кваліфікованої медичної допомоги у місцях позбавлення волі.

Обвинувачений розповідає, що у нього туберкульоз кишечника та легень останньої стадії.

Злочин, за який чоловік опинився за ґратами, тяжкий: підсудний поранив людину ножем у шию. Інцидент трапився під мостом у Луцьку, де зимували безхатьки. Чоловік, якого поранив обвинувачений, залишився живим.

Читайте також: Із щомісячним прибутком у мільйон гривень: СБУ затримала «наркобізнесменів», які орудували на Волині (ФОТО)

Святослав Соколюк запевняє, що не мав наміру вбивати, а ніж, насправді, був у руках його опонента. Суд, не зважаючи на смертельну хворобу, призначив чоловіку покарання у виді семи років позбавлення волі. Волинський апеляційний суд, до якого з оскарженням звернувся обвинувачений, залишив вирок без змін.

Зазначається, що туберкульоз є у переліку захворювань, які є підставою для подання в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання.

Не секрет, що у СІЗО і колоніях, через брак медпрепаратів, засуджені не завжди можуть отримати необхідну медичну допомогу. Минулого року у СІЗО помер в’язень через брак інсуліну.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити