image
 |  7 26 Квітня 2020 | 07:03

Сміттєзвалища Волині вичерпали ресурс експлуатації, або на грані закриття (ФОТО)

Проблема належного облаштування полігонів зберігання твердих побутових відходів на Волині не втрачає своєї гостроти. Бо фактично всі вони – або незаконні, або вичерпали ресурс експлуатації, або на грані закриття.

Про це пише Волинська газета.

Причому, більшість новостворених ОТГ виявилася не готовими до цивілізованого облаштування сміттєзвалищ та експлуатації їх згідно санітарно-епідеміологічних норм. Тому майже в усіх куточках області поблизу великих і малих населених пунктів – царство антисанітарії, підвищеної пожежної небезпеки та забруднення довкілля.

Не став виключенням і Турійськ, на базі якого створено велику та потужну об’єднану територіальну громаду. Сміття працівники житлово-комунальних служб та інші установи, організації та окремі громадяни вивозять побутовий непотріб за кілька кілометрів від міста дорогою в бік м. Рожище, де складають у лісосмузі. Щоправда, зеленими насадженнями кількагектарну територію, тотально засмічену різноманітним непотребом, назвати важко: сміттєзвалдище не обгороджене, тому вітер буквально здуває поліетиленові мішки та інші відходи людської життєдіяльності та розкидає поміж дерев і кущів. Крім цього іншого, на смітники обжилися громадяни незрозумілого соціального статусу та приналежності, які навіть у період карантинних обмежень та заборони відвідування лісів перебирають і сортують якісь «корисні копалини». Повсюдно видно сліди від пожежі, в багатьох місцях у повітрях піднімається дим від тліючих вогнищ…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, коли волиняни знову сядуть у автобуси

Зрозуміло, що в області слід негайно розглянути питання функціонування сміттєзвалищ і та привести їхню діяльність до вимог чинного законодавства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити