image
 |  18 30 Червня 2021 | 20:40

Сморід та тушки на водоймі: у волинському озері гине риба (ФОТО, ВІДЕО)

На водоймі у Нововолинську, яка знаходиться поблизу 3-ї шахти, зафіксували загибель риби.

Фото мертвої риби днями опублікували у спільноті “Нововолинськ буденний”. Автор допису припускає, що, ймовірно, винні у цьому браконьєри, які використовують електровудки, або ж масовий мор через забруднення води.

На березі – запах тухлятини, у водоймі – тисячі мертвих рибин. Нині тушками вкрита вся поверхня ставка.

Так, 29 червня працівники рибоохоронного патруля разом із представниками Держпродспоживслужби, головою Поромівської ОТГ обстежили територію згадану в публікаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському озері гине риба, а на березі – дохлі миші, жаби та кроти (ФОТО)

Окрім цього, за словами голови Поромівської ОТГ Олега Савчука, створено спеціальну комісію, яка вивчатиме дану проблему.

“Місцеві жителі повідомили, що на ставку поблизу 3-ї шахти плаває багато мертвої риби. Тому ми одразу відреагували – усіма відповідними службами виїхали на огляд території та створили комісію, щоб з’ясувати усі обставини, адже раніше такого не спостерігалось”, – зазначив Олег Савчук.

Скільки риби загинуло, а найголовніше – чому, нині з’ясовують фахівці Держпродспоживслужби. Вони вже взяли зразки води, а також і саму рибу на аналіз.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити