image
 |  0 26 Липня 2018 | 05:31

Собор Архангела Гавриїла: традиції і головні заборони свята

26 липня християни відзначають велике свято - День Архангела Гавриїла.


Про це 26 липня 2018 року повідомляє сайт «Знай».


Він вважається одним з головних ангелів Бога, тому Гавриїла здавна шанують всі християни світу.


Історія свята


Архангела Гавриїла шанують як одного з семи головних ангелів, служителя Божого.


Свято бере свій початок в біблійній історії про народження Ісуса Христа. Саме Гавриїла вибрав Бог для того, щоб оповістити Марію і людство про прихід Спасителя.


Крім того, він же повідав до жінок-мироносиць радісну звістку про Воскресіння Христове.


Що потрібно робити


Результат пошуку зображень за запитом "Архангела Гавриїла"У цей день обов'язково потрібно йти в храм на божественну літургію. Крім того, православні віруючі вважають, що потрібно поставити свічку і помолитися Гавриїлу - попросити здоров'я для себе і своїх близьких, успіхів в нових починання і позбавлення від поганої енергії.


Згідно древнім народним традиціям, в цей день слід робити перший сніп і називати його зажинки або іменинним. У давнину вірили, що іменинний сніп може зробити чудеса.


Вважається, що якщо попросити у Архангела Гавриїла виконання свого самого заповітного бажання, то він обов'язково його виконає. Однак це стосується лише благородних і добрих побажань.


За традицією, в День Архангела Гавриїла можна дізнатися, яка буде осінь. Якщо 26 липня на дворі сухо, то осінь буде довга, тепла і суха. Наші предки в цей день спостерігали за ластівками: якщо вони низько літають, осінь буде довга. З цього часу подекуди граки починають збиратися в перші осінні зграї.


Що категорично не можна робити


Пов’язане зображенняЯк і на більшість православних свят, на Гавриїла існує ряд заборон, які категорично не можна порушувати.


Традиційно, на християнське свято забороняється лаятися і лихословити. Не можна ображати святе свято своїми поганими помислами.


У давнину люди вважали, що Гавриїл вражає своїх ворогів блискавками - вогняними стрілами. Гаврило вважається «громовим», «сердитим» святом. Тож 26 липня категорично забороняється займатися важкою працею, інакше Гавриїл може спалити копицю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити