image
 |  106 15 Липня 2024 | 11:51

Сьогодні День Української Державності: що відомо про свято

Цього року День Української Державності ми вперше святкуємо в нову дату - 15 липня. Свято Україна відзначатиме втретє. Розповідаємо, як воно з'явилося, чи буде вихідний, а також як гарно привітати з цим значущим для всіх українців днем.

Про це повідомляє УНІАН, пише  "ВолиньUA". 

День Української Державності було встановлено 2021 року згідно з указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року), а вперше відзначили у 2022-му.

Спочатку датою обрали 28 липня - у день пам'яті київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України, але у зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, дата змістилася на 13 днів раніше. Тому тепер 15 липня- свято Української Державності.

День Української Державності має свій символ - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність . Вони спростовують міф про те, що Україна - це молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за часів якого хрестилася Київська Русь.

День Української Державності - це значуще свято, яке в мирний час буде вихідним днем. Але, поки в країні триває воєнний стан (його продовжили до 11 серпня 2024 року) у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ, усі додаткові вихідні дні офіційно скасовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 липня. Цей день в історії: Грюнвальдська битва за участі українців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити