image
 |  0 25 Грудня 2018 | 11:24

Сьогодні католики всього світу відзначають Різдво Христове

Католики всього світу, а також протестанти, послідовники Англіканської церкви і ряд православних, відзначають 25 грудня Різдво Христове.

Папа Римський Франциск очолив вночі урочисту службу в головному католицькому соборі Святого Петра у Ватикані, яка транслювалася в прямому ефірі по всьому світу, повідомила служба друку Святого престолу.

Про це повідомляє УНН. 

Опівдні (13:00 за Києвом) голова Римсько-католицької церкви звернеться до пастви з традиційним різдвяним посланням Urbi et orbi («Місту і світу»). Всі останні тижні понтифік в своїх проповідях нагадував про те, що потрібно «радіти світлу від народження Спасителя» і правильно сприймати значення цього свята, не зводячи його тільки до застілля і подарунків. Церква давно засуджує тенденцію споживання, яка склалася навколо Різдва на Заході. 

«Різдво — це перемога скромності і смиренності над невіглаством, простоти над надмірністю, мовчання над безглуздим шумом і метушнею. Сам Ісус — найбільший наш дар», — сказав Франциск на останній колективній аудієнції 19 грудня. 

Раніше він неодноразово нагадував, що «Різдво наповнює серця відчуттям дива», яке не може затьмарювати мішура повсякденності. 

Різдво — одне з головних християнських свят, що відзначається на честь народження Ісуса Христа у Вифлеємі. Точна дата його народження в Біблії не згадується, а багато істориків стверджують, що це сталося навесні в II-IV століттях. Зокрема, точність точки відліку нашої ери в одній зі своїх праць, присвячених Христу, поставив під сумнів нині почесний Папа Римський Бенедикт XVI. 

Також сьогодні Різдво відзначають 5 млн католиків України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де зустрічатимуть Новий рік українці? - соцопитування

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити