image
 |  0 27 Травня 2018 | 16:12

Сьогодні українці побачать неймовірне місячне затемнення

Сьогодні, 27 травня, повний Місяць пройде через тінь Землі. На цей раз вона закриє супутник на рекордний час. Тривалість затемнення буде залежати від часу сходу і заходу Місяця в різних точках земної кулі.
На території України затемнення, під час якого Місяць набуде темно-червоного відтінку, розпочнеться о 20:30 за київським часом. Повна фаза завершиться о 22:30, - повідомляє  «Сегодня».
У грудні минулого року жителі Землі спостерігали супермісяць. Тоді він досяг найбільших у 2017 році розмірів – став на 14% більшим і на 30% яскравішим.
Тим часом, варто відзначити, що під час сонячних і місячних затемнень іде величезне навантаження на серцево-судинну систему організму, тому зростає число гіпертонічних кризів, інсультів та інфарктів.
Лікарі не рекомендують виходити з дому людям із хворим серцем, і вже тим більше, займатися будь-якою фізичною роботою.
У день затемнення порушується розумова діяльність, тому краще не розпочинати важливих справ, не приймати знакових рішень – надто велика небезпека помилки через невірну оцінку реальності.
Причому помилка буде мати наслідки довгий час.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити