image
 |  13 14 Лютого 2020 | 11:44

Сьогодні відзначають день комп'ютерника: найцікавіше про свято

14 лютого, крім Дня святого Валентина, відзначають і професійне свято - День комп'ютерника.

Саме цього дня 1946-го запрацював перший робочий електронний комп'ютер ENIAC I. До нього були лише прототипи й експериментальні моделі.

ENIAC став першим комп'ютером, який вирішував реальні практичні завдання: обраховував балістичні таблиці армії. До речі, саме від ENIAC сучасні комп'ютери успадкували двійкову систему числення.

Традиції свята

Дня комп'ютерника Єдиної концепції свята немає досі. Найчастіше невеликі фірми, пов'язані з технічними або інформаційними питаннями комп'ютерної техніки, влаштовують корпоративи. Комп'ютерники збираються разом і за "солодким столом" обговорюють роботу. У великих корпораціях для співробітників напередодні свята влаштовуються тематичні семінари, запрошуються професіонали своєї справи, які розповідають про нові технології або методи роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, які продукти подорожчали найбільше з початку року

Цікаві факти про світ комп'ютерів

- 1982-го, за версією американського журналу Time, комп'ютер став "людиною року".

- У фахівців комп'ютерної сфери кілька професійних свят на рік. Так, 13 вересня відзначається День програміста, в останню п'ятницю липня – День системного адміністратора, 9 вересня – День тестувальника.

- У США в 1984-1999-х продали персональних комп'ютерів більше, ніж автомобілів.

- Символ "@" в Україні називають собачкою, у багатьох інших країнах - равликом або мавпочкою.

- У Великобританії у 2006-2013-х вийшов телесеріал "Комп'ютерники" про витівки трьох фахівців служби підтримки інформаційних технологій.

- 1998-го у Китаї двох хакерів, які зламали комп'ютерну систему банку і поцупили $31 тис., засудили до смертної кари.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити