image
 |  4 14 Червня 2019 | 20:08

Соратник Медведчука купив телеканал ZIK: редакція звільняється

Народний депутат України 8-го скликання, колишній депутат Львівської обласної ради IV та VI скликань, заступник голови громадської організації «Правова держава». Нардеп від »Опозиційного блоку». Голосував проти Закону про визнання українського сувернітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей став новим власником телевізійних мовників телеканалу ZIK - компаній «Міст ТБ» і «ТРК» Нові комунікації». Тепер в його медіа активі три телеканали — «112 Україна», NewsOne і ZIK.

Про це повідомляє канал «112 Україна», - пише the Babel

«Для мене придбання телеканалу ZIK - це осмислений і прагматичний крок. Інформаційне мовлення в Україні на сьогодні випереджає багато світових великих каналів по своїй мобільності, інтересу аудиторії, зображенню. Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг «НОВИНИ», — розповів Тарас Козак.

Попереднім власником телеканалу ZIK був український бізнесмен і політик Петро Димінський.

theБабель звʼязався з генеральною продюсеркою телеканалу ZIK Наталією Влащенко, вона сказала, що наразі не коментує ситуацію. Однак зазначила, що найближчим часом зробить заяву.

theБабель також поспілкувався з журналістами телеканалу, вони розповіли, що до останнього напевне ніхто не знав про зміну керівництва і колектив у переважній більшості відреагував на такі новини вкрай обурливо.

«Є невеликий відсоток працівників, яким байдуже — менше 20%. І це переважно технічні працівники, які не працюють в кадрі. А ті, хто в кадрі, близько 90% — звільнятимуться», — сказав співрозмовник.

Творчий колектив телеканалу найближчими днями планує робити публічну заяву.

Також журналіст телеканалу Вахтанг Кіпіані написав у Facebook, що закриває свою програму на ZIKу.

«Дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад 6 років виходила програма Історична правда-ZIK. Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми повідомляю, що передача закривається. Медведчук - це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього», — написав Кіпіані.

Про своє звільнення написала і керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан.

«За 9 років роботи мене безліч разів перепитували, чи Медведчук купив ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося - Тарас Козак, поплічник кума Путіна, власник ZIKу. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу. Дуже не хочеться, щоб на репутації проукраїнського телеканалу медведчуки торували собі шлях до влади. Сумно», — написала Мовчан.

Нині Тарас Козак йде до Ради в складі партії «Опозиційна платформа — За життя»

Бойко, Рабінович та Медведчук. «Опозиційна платформа — За життя» представила список кандидатів  під номеров 10.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднані сили націоналістів ідуть до ВР, щоб протистояти реваншу проросійських сил і домогтися досягнення миру на українських умовах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити