image
 |  5 5 Жовтня 2022 | 12:43

Соціальна справедливість по-підгайцівськи: Мільйони для себе, тисячі - для воїнів

У Підгайцівській громаді під Луцьком своєрідний підхід до соціальної справедливості під час війни. Чиновники виписують собі щедрі премії та зарплати, а військові отримують скромні виплати з бюджету.

Так, на останній сесії депутати Підгайцівської сільради виділили 20 тисяч гривень на реабілітацію звільненому з полону азовцю - мешканцю села Борохів Підгайцівської громади Володимиру Лучку, який 4 місяці був у полоні. Крім того, усі учасники добровольчих формувань, які уклали контракт, зареєстровані і проживають на території сіл Підгайцівської громади, зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу в сумі 5000 гривень.

У той же час, за даними видання ВСН, за пів року війни сільський голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк, секретар ради Ольга Овсіюк та три заступники отримали матеріальної допомоги та премії на суму 930 тисяч гривень. А разом із зарплатами керівництво сільради вже отримало понад 1 млн 654 тис гривень. У деякі місяці топ-менеджмент Підгайцівської сільради отримував заробіток в районі 100 тисяч гривень.  

Нагадуємо, що після того, як депутат Підгайцівської громади від ВО "Свобода" Тарас Столярчук оприлюднив зарплати, премії та матеріальні допомоги керівництва ОТГ в час війни, линула хвиля обурення жителів громади та за її межами. Люди в шоці від величезних премій в період широкомасшабної війни, коли кожен українець допомагає ЗСУ, волонтерам, де в громаді врізали зарплати вчителям, вихователям та медпрацівникам!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити