image
 |  2 24 Травня 2019 | 21:28

SPACEX запустила ракету із 60 супутниками, щоб роздавати Інтернет на Землю

Компанії вдалося це зробити з третьої спроби.

Компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска з третього разу запустила ракету Falcon 9 із 60 супутниками Starlink, призначеними для роздавання Інтернету на Землю.

Запуск відбувся 24 травня о 5.30 ранку за київським часом з американської авіабази на мисі Кейп-Канаверал, штат Флорида.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський підприємець розлив хімікати на вулиці, де бавляться діти (ФОТО)

Приблизно через годину і дві хвилини після старту супутники Starlink почнуть розгортання на висоті 440 км. Потім вони будуть використовувати бортові двигуни, щоб досягти робочої висоти 550 км.

Після відділення супутників від ракети SpaceX спробує посадити першу сходинку Falcon 9 на платформу в Атлантичному океані.

Компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска 16 травня о 6 ранку за київським часом повинна була запустити ракету Falcon 9, однак за кілька хвилин до старту запуск відклали. Причина - сильні вітри у верхніх шарах атмосфери. Запуск ракети перенесли на наступний день, 17 травня. Потім запуск перенесли ще на тиждень.

Falcon 9 повинна вивести на навколоземну орбіту 60 супутників Starlink, які згодом забезпечать землян широкосмуговим доступом до Інтернету. Кожен супутник важить 277 кг, а загальна вага усіх апаратів – 18 тонн. Всього Ілон Маск планує до 2024 року запустити 12 тисяч подібних супутників. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити