image
 |  2 9 Лютого 2019 | 17:08

Спецслужби Росії шукають охочих підпалювати храми УПЦ МП

Служба безпеки України викрила плани спецслужб РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні на релігійному ґрунті.

Про це заявили у прес-центрі СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ та підпорядковані їм МГБ “ЛНР/ДНР” здійснюють пошук виконавців, які за 2 тисячі доларів США готові вчинити підпали культових споруд УПЦ МП. В якості доказу потрібно зробити відеозапис підпалу.

“В якості звіту відеозапису злочинних дій, зловмисник пообіцяв надіслати дві тисячі доларів США на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків”, – вказали у спецслужбі.

Читайте також: З Києво-Печерської лаври зникли дорогоцінні реліквії

Російські спецслужби вимагали такий алгоритм дій: “Намалювати на місці будь-який із запропонованих символів – Почати зйомку – Зробити відеозапис 10 секунд горіння – Вщент палити не обов’язково, головне, щоб будівля храму почала горіти – Об’єкт на вибір (обов’язково Московський патріархат) – В момент зйомки поставити телефон в авіа режим”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити