image
 |  0 30 Грудня 2020 | 10:50

Спілка письменників України більше не публікуватиме авторів Росії, Білорусі та Вірменії

Українська спілка письменників більше не буде публікувати твори авторів з країн, які виступали у міжнародних організаціях проти територіальної цілісності України. Серед таких були Росія, Білорусь та Вірменія.

Загалом не публікуватимуть авторів з 14 країн. Таке рішення прийняли на засіданні спілки, повідомляє «Українська літературна газета».

Які країни увійшли до списку:

Росія,

Білорусь,

Венесуела,

Вірменія,

Зімбабве,

Іран,

Камбоджа,

Киргизстан,

Китай,

КНДР,

Куба,

Лаос,

М’янма,

Нікарагуа,

Сербія,

Сирія,

Судан.

Винятки

Винятком можуть бути твори померлих класиків або тих авторів, які публічно підтримують територіальну цілісність України і засуджують агресію Росії.

Також спілка направить відповідну ухвалу до Мінкульту, Держкомтелерадіо, Українського інституту книги, асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів.

Які ще рішення прийняли

Крім того, у спілці припинять проведення творчих вечорів, круглих столів, конференцій з дипломатичними представництвами вищенаведених країн.

Члени спілки не братимуть участі у будь-яких літературно-мистецьких заходах, що ініціювали представниками країн, які підтримують російську агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помста за критику? Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО Кривоноса

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити