image
 |  0 11 Листопада 2019 | 18:46

Справа Дубневича: детективи НАБУ під час обшуків знайшли файл із «контактами Кучми»

У спальні колишнього депутата Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Богдана Дубневича детективи НАБУ під час обшуків знайшли флешку з "контактами Кучми" і договорами дарування великих сум.

Суд розглядає справу проти двох компаній Дубневича — "Енергія — Новий Розділ" та "Енергія — Новояворівськ", написали в матеріалах Вищої антикорупційного суду.

Підприємства підозрюють у махінаціях з закупівлею газу, через яку держава зазнала понад 1,4 млрд грн збитків.

Читайте також: Президент звільнив скандального «Слугу народу» з Волині

За документами, під час обшуку будинку Дубневича детективи вилучили мобільний телефон iPhone XS. При його огляді знайшли листування в інтернеті, месенджерах, та електронною поштою з різними абонентами.

Також знайшли і забрали флешку, яка приєднувалася до компʼютера за допомогою пристрою для блокування запису в режимі "Тільки для читання" без можливості запису на носій. На флешці була папку Contacts із файлами. Один з цих файлів мав назву "Кучма.сontacts" з номером телефону і датою створення.

Читайте також: Посміхався і махав: нардеп Тищенко знову став зіркою інтернету

Знайшли ще договори дарування коштів, укладені між членами родини Дубневичів та розписки про отримання коштів, які теж вилучили. В результаті суд задовольнив клопотання і заарештував флешку, мобільний телефон та знайдені під час обшуків документи.

До слова, у Національному антикорупційному бюро розповіли, що обшуки у Дубневича проходять у справі про легалізацію понад 2 млрд грн доходів. Ці кошти отримані злочинним шляхом. Окрім цього, детективи НАБУ розслідують недостовірне декларування з боку Богдана та Ярослава Дубневичів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити