image
 |  5 7 Листопада 2017 | 10:24

«Справа Мартиненка»: НАБУ оголосило підозри ще трьом фігурантам

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про підозру ще трьом фігурантам «справи Мартиненка».

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу НАБУ.

Під час розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) було повідомлено про підозру ще трьом людям.

Таким чином, загальна кількість підозрюваних у виробництві зросла до 8 людей.

Зокрема, повідомлено про підозру двом громадянам Австрії – генеральному директору та директору австрійської компанії-посередника Steuermann, яка, за даними слідства, підконтрольна екс-голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, який також має статус підозрюваного.

Генерального директора австрійського ТОВ також підозрюють у скоєнні злочину. Повідомлення про підозру чиновникам Steuermann вручено в Австрії в рамках надання міжнародної правової допомоги.

Третій підозрюваний – громадянин України – є керівником низки компаній, які систематично вигравали тендери ДП "Східгзк", ДП "НАЕК" Енергоатом", ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", та одночасно є головою іноземних підприємств, задіяних у схемі відмивання коштів.

Про підозру у вчиненні злочинів йому було повідомлено в Латвійській Республіці.

Нагадаємо, 20 квітня НАБУ затримала Мартиненка за підозрою у створенні злочинної організації та розкраданні $17,28 млн при закупівлі уранового концентрату для державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Згодом його відпустили на поруки.

2 жовтня екс-депутат Мартиненко заявив, що вимагає негайної передачі до суду справ, де фігурує його ім'я.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити