image
 |  4 8 Березня 2021 | 17:39

Справа «вагнерівців»: ЦРУ США шукало «крота» в Офісі Зеленського, – генерал СБУ (ВІДЕО)

Американська розвідка проводила свою спецоперацію, аби виявити "витік" інформації.

Паралельно зі спецоперацією української військової розвідки щодо затримання вагнерівців – Центральне розвідуправління США також проводило операцію з виявлення "крота" в Офісі президента Володимира Зеленського.

Принаймні, таку заяву зробив Герой України, генерал-лейтенант запасу СБУ Григорій Омельченко у ефірі "Еспресо ТВ".

"Операція із затримання ваґнерівців – це замкнута юридична петля-зашморг на шиї президента Зеленського і керівника його Офісу Єрмака. Про провал операції я знав вже вранці 29 липня минулого року. У цій операції були зацікавлені не лише Путін та Лукашенко, Росія та Білорусь, а й третя сторона – США. ЦРУ разом із СБУ, Міноборони, а також розвідкою Великої Британії та Туреччини брали спільну участь у проведені цієї операції. Та важливо, що спецслужби та розвідслужби США, крім цієї операції, проводили також ще свою операцію. Я її умовно назвав "подвійне дно", або "китайська шкатулка", – розповів генерал-лейтенант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У токшоу «Зворотний відлік» обговорять пандемічну весну та виклики для національної безпеки

З його слів, спецоперація мала виявити, хто в Офісі президента "зливає" секретну інформацію.

"У тому числі, хто зливає і ту інформацію розвідданих, яку передають США до України. Американці таки виявили, де витік інформації. Про цю операцію американців наші спецслужби не знали. Вони тільки знали, що проводиться операція для виявлення і вербування буцімто на роботу і в подальшому затримання так званих вагнерівців. Все було розіграно, як по нотах, і все б вийшло, якби не була злита інформація", – заявив Омельченко.

Нагадаємо, йдеться про ймовірну спецоперацію українських розвідників із затримання 33 російських найманців-терористів, більшість з яких вчинили злочини на Донбасі. Після наради в Офісі президента хтось злив інформацію про операцію білоруським або російським спецслужбам, тож затримання зірвалося. Чинна українська влада заперечує існування вагнерівської спецоперації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Польщі: Водію автобуса загрожує 8 років

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити