image
 |  4 18 Червня 2020 | 19:18

Справи Майдану: тепер підозру оголосили адвокату-експрокурору

У справі про злочини проти євромайданівців правоохоронці повідомили про підозру діючому адвокату - колишньому прокурору відділу прокуратури Києва.

Про це інформують в Офісі генерального прокурора.

"Підозрюваному інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб; зловживання службовим становищем; службове підроблення, а також притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності прокурором, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, колишній прокурор 21 січня 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, а також слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. 

В подальшому до протестувальників було незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили День жалоби за загиблим бійцем, якого поховають у рідному селі на Волині

Передісторія вілд "УП":  

19 січня на вулиці Грушевського відбулося загострення акції протесту. В ніч на 20 січня "Беркут" та "тітушки" влаштували чергове "полювання" на активістів. Їх звинувачували в організації заворушень на вулиці Грушевського і за сфальсифікованими протоколами кидали за грати. 

Суд брав до уваги свідчення "беркутівців". Деякі з них були "написані, як під копірку". Так в Україні з’явилися перші "в’язні Грушевського".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити