image
 |  4 15 Листопада 2018 | 14:19

Спроба БПП «переформатувати» Ківерцівську районну раду зазнала краху

На позачерговій сесії 15 листопада 2018 року Ківерцівська районна рада так і не змогла розглянути питання щодо обрання нового голови.
Як інформує «ВолиньUA», на позачергову сесію районної ради 15 листопада зібралося 27 депутатів зі 34-х, обраних до складу ради.
Екс-голова Ківерцівської райради Василь Хмілевський (УКРОП), котрий близько 3-х місяців тому подав у відставку, під час озвучення депутатських запитів заявив, що складає також і депутатські повноваження, тож таку його заяву має розглянути наступна сесія.
Пропозицію про обрання нового голови районної ради було внесено при формуванні порядку денного «з голосу» групою депутатів райради, контрольованих Блоком Петра Порошенка.
За інформацією журналістів, які озвучувались у кулуарах, саме БПП затіяла спробу переформатувати районну раду, поставивши на чолі ради свого представника. У кулуарах називалося навіть прізвище нового потенційного голови райради, якого збиралися висунути на цю посаду, – депутата районної ради від БПП «Солідарність» та водночас першого заступника голови Ківерцівської РДА Юліана Таранчука.
Озвучена «з голосу» пропозиція набрала 19 голосів при необхідних 18. Мінімально необхідну кількість голосів, щоправда, з другої спроби, набрала також пропозиція розглядати це питання першим у порядку денному.
Попри те, що чисельна група мешканців села Озеро, присутня на сесії, вимагала розглянути першим питання щодо конфліктної ситуації, яка склалась у місцевій школі. Мешканці села вимагали від районної ради звільнення скандальної директорки цієї школи. Зрештою, це питання вирішили розглядати другим.
Оголосивши півгодинну перерву в роботі сесії, депутати обрали лічильну комісію у складі 7 осіб, до якої ввійшли представники всіх політичних сил, обраних до складу ради. Головою лічильної комісії обрали голову постійної депутатської комісії райради з питань депутатської діяльності та дотримання законності Анатолія Пушкіна.
Проте виявилося, що не у всіх присутніх на сесії депутатів були при собі депутатські посвідчення. А, згідно з регламентом райради, видача бюлетенів для таємного голосування відбувається виключно при пред'явленні такого посвідчення.
Сесія «забуксувала», оскільки всі спроби наближених до БПП депутатів дозволити видачу бюлетенів при пред’явленні іншого документа не набирали достатньої кількості голосів. Не знайшли підтримки й пропозиції зробити перерву в сесії на декілька годин, аби депутати змогли «озброїтися» своїми посвідченнями.
Головуюча на сесії представниця ВО «Батьківщина» Тамара Чигрин продемонструвала свою цілковиту неспроможність «розрулити» ситуацію. Вона не захотіла також ставити на голосування пропозицію Анатолія Пушкіна (ВО «Свобода») повернутися до порядку денного і взагалі зняти питання про обрання голови з розгляду цього пленарного засідання. Мовляв, це питання сесія вже почала розглядати.
Зрештою, у депутатів не залишалося іншого виходу, як оголосити в роботі сесії перерву на невизначений термін. З повторної спроби така пропозиція депутата Григорія Недопада (УКРОП) набрала необхідну кількість голосів.
До розгляду цього питання Ківерцівська районна рада повернеться вже наступного тижня. Ймовірно, у вівторок, 20 листопада.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передвиборча реклама: «Батьківщина» б’є рекорди

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити