image
 |  5 19 Січня 2023 | 14:32

США не обмежуватимуть Україну в цілях для майбутніх ударів

Сполучені Штати Америки не вказують Україні, які саме цілі її сили повинні вражати, щоб захистити свої території від російської агресії.

Це також стосується Криму, заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає "Голос Америки".

"США надають Україні допомогу в галузі безпеки, зброю та запаси, необхідні їй для захисту своєї території від російської агресії. При цьому Вашингтон не приймає рішення про завдання ударів від імені наших українських партнерів", - сказав Прайс.

Акцентував, рішення щодо завдання ударів залежать від українців.

"Сполучені Штати та інші країни світу ніколи не визнавали анексію Росією частини східної України чи анексію Криму. Крим - це Україна. Це не зміниться. Ми надали нашим українським партнерам саме те, що їм потрібно, щоб протистояти загрозам там, де вони вирують найбільш затято", - зазначив Прайс.

Вашингтон поступово збільшує обсяги та характер допомоги Україні у сфері безпеки.

"США ніколи не заохочували і не дозволяли нашим українським партнерам завдавати ударів за межі їхніх кордонів. Все, що ми надаємо Україні, призначене для єдиної мети - її самооборони. Зрештою, саме наші українські партнери мають визначити, як і де використовувати цю зброю та боєприпаси", - підсумував Нед Прайс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити