image
 |  0 14 Лютого 2018 | 13:34

США передали Україні 2500 приладів нічного бачення вартістю майже 6 мільйонів доларів

Відзначається, що цими приладами забезпечать 10 батальйонів ЗСУ.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «112.ua».
США передали для Збройних сил України 2500 приладів нічного бачення на загальну суму 5 млн 800 тис. доларів.
Наголошується, що це обладнання надане українській стороні у відповідності з програмою сприяння безпеці в Україні, що здійснюється за підтримки уряду США.
Технологія цих приладів буде гарантувати безпеку ЗСУ та українського народу в нічний час. Надане обладнання та тренінги допомагають Україні краще захищати свої кордони, – зазначила посол США в Україні Марі Йованович.

Начальник Генерального штабу Міноборони Віктор Муженко заявив, що тепер приладами нічного бачення буде забезпечено мінімум 10 батальйонів ЗСУ.
США - це стратегічний партнер України і загальний відсоток матеріальної допомоги становить 90%. Це нелетальне озброєння і ті нічні прилади, які передавалися раніше. Це і радники, і тренінги, які проводять американські інструктори. Як мінімум ще 10 батальйонів буде запезпечено приладами нічного бачення, – зазначив Муженко.

12 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік. Документ передбачає надання Україні 350 млн дол. оборонної допомоги, в тому числі санкціонує можливість передачі летального зброї.
Крім того, виділені кошти підуть на підготовку військових медиків і посилення боєздатності повітряних і військово-морських сил. Також вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні засоби, кораблі прибережної дії і берегової охорони.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити