image
 |  0 4 Травня 2021 | 08:51

США та Британія заявили про спільну протидію агресії РФ проти України

Глави зовнішньополітичних відомств США й Великої Британії обговорили під час зустрічі в Лондоні агресію Росії, а також спільну позицію в підтримці України на тлі останньої російської ескалації.

Про це Ентоні Блінкен і Домінік Рааб заявили під час брифінгу за результатами переговорів у понеділок, – передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми з Тоні (Блінкеним – ред.) обговорили цілий комплекс питань безпеки - Іран, Афганістан, постійні занепокоєння щодо Росії, зокрема на кордоні з Україною. Ми стоїмо пліч-о-пліч у цих питаннях, і я вітаю тверду прихильність США Альянсу НАТО», - підкреслив міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб.

Держсекретар Блінкен, зі свого боку, подякував Сполученому Королівству за те, що вони «приєдналися до США в процесі притягнення Росії до відповідальності» за її безрозсудні та агресивні дії.

«Ми підтвердили нашу непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальній цілісності України, куди я відправлюсь також цього тижня», - зауважив глава американського зовнішньополітичного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На трасі «Львів – Луцьк» обвалився міст (ФОТО)

Як стало також відомо, заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд перебуватиме з візитом в Україні разом із главою Держдепартаменту США Ентоні Блінкеном, який планує зустрітися з українським державним керівництвом цього тижня.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США.

«Заступниця держсекретаря США (Віктоія) Нуланд відвідає Лондон (Велика Британія), а також Київ (Україна) в період з 4 по 6 травня 2021 року», - зазначається в офіційному повідомленні.

При цьому зазначається, що Нуланд супроводжуватиме держсекретаря США Ентоні Блінкена під час його європейського турне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяв перереєструвати, а продав іншому: в Луцьку судили викpадача Volkswagen

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити