image
 |  2 3 Березня 2022 | 21:36

США ввели нові санкції проти російських олігархів та їхніх родин

Сполучені Штати запровадили санкції проти більшої кількості російських олігархів та їхніх родин, зокрема – на прессекретаря Путіна Дмітрія Пєскова та інших

Про це повідомляє пресслужба Білого Дому, пише Економічна правда

Під санкції потрапили особи, як збагачуються коштом росіян, просувають своїх близьких на топпосади, а також особи та компанії, які постачають необхідні ресурси для вторгнення Росії в Україну.

Ці особи та члени їхніх родин будуть відключені від фінансової системи США, їхні активи в США будуть заморожені, а їхнє майно буде заблоковано для використання. "Міністерство фінансів поділиться фінансовою розвідкою та іншими доказами, якщо це необхідно, з Міністерством юстиції для підтримки кримінального переслідування та арешту активів", – повідомили у Байдена.

Штати вводять санкції проти найближчого оточення Путіна. Серед них – Алішер Усманов, один з найбагатших людей Росії. Його власність буде заблоковано для використання в США і громадянами США, включаючи його суперяхту, щойно захоплену Німеччиною, і його приватний літак, один з найбільших приватних літаків Росії.

Також під санкції потрапив Дмитрій Пєсков, який як речник Путіна є головним постачальником путінської пропаганди.

Сполучені Штати також введуть візові обмеження для 19 олігархів і 47 членів їхніх сімей і близьких оточення.

Також під санкції потраплять Микола Токарєв, Борис та Аркадій Ротенберг, Сергій Чемезов, Ігор Шувалов, Євген Пригожин та їхні родини.

США додатково вводять санкції проти семи пропагандистських організацій: Фонд стратегічної культури SDN та пов’язані з ним видання "Одна Родина", "Ритм Євразії" та "Журнал Камертон"; SouthFront; SDN InfoRos; Новий східний прогноз; Східний огляд; United World International; і Geopolitical.

Крім того, казначейство визначить 26 осіб із Росії та України, які відіграють ключову роль у цих організаціях, які дозволяють уряду РФ поширювати дезінформацію та виправдовувати діяльність Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори України і росії не принесли бажаного результату

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити