image
 |  0 23 Грудня 2017 | 08:25

США ввели санкції проти 10 кримінальних авторитетів із Росії

Міністерство фінансів США ввело санкції проти багатьох російських громадян, серед яких десять кримінальних авторитетів із Росії та країн колишнього СРСР.
Про це 23 грудня 2017 року повідомляє сайт «Цензор.НЕТ» із посиланням на «Радіо Свобода».
До чорного списку, серед інших, потрапили Алімжан Тохтахунов, відомий як Тайванчик, а також Захарій Калашов на прізвисько Шакро Молодий. Деякі ЗМІ називають їх найбільшими злодіями в законі. Один з фігурантів - Володимир Тюрін. У жовтні Генеральна прокуратура України назвала його організатором вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, скоєного в березні 2017 року в Києві.
Також обмеження ввели для двох російських компаній, які належать кримінальному авторитету Рубену Татуляну. Фігурантам санкційного списку заборонено вести бізнес з американськими громадянами та відвідувати США.
США ввели ці санкції в рамках боротьби проти організації «Злодії в законі». Угруповання діє в Росії, США, Греції, Іспанії та Україні.
Злодії в законі - це кримінальний синдикат, пов'язаний із протизаконною діяльністю по всьому світу, - подано в релізі Мінфіну слова глави Офісу з контролю за іноземними активами Джона Сміта. Санкції проти нього введені в рамках стратегії щодо підриву фінансової інфраструктури міжнародних злочинних організацій, які «становлять загрозу для США та їхніх союзників», - додає він.
Злодії в законі з'явилися в сталінських таборах - ув'язнені вступали в це співтовариство або «коронувалися» після того, як демонстрували «ідеальну» злочинну біографію й давали обіцянку слідувати зводу правил, який, зокрема, передбачав життя виключно на доходи, отримані злочинним шляхом, - коротко характеризує організацію Мінфін США.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити